AlbertsTaste
Uw winkelwagen is leeg!
Laatste reacties
Wij vonden het ook een fantastische middag en geni
Geplaatst door G.en K.E.Hooghwerff
Mooi en leesbaar verhaal. Interessant om te lezen
Geplaatst door Marcel van Vugt
Nieuwste blogs

Brood-wijnproeverij AlbertsTaste & Biologische Bakkerij Hardeman

Geschreven door: albertstst Gepubliceerd in: ROOT Datum: 2016-12-15 Bekeken: 2273 Reacties: 0

Brood-wijnproeverij

Brood-wijnproeverij

Op zaterdag 10 december 2016 organiseerden AlbertsTaste en Biologische Bakkerij Hardeman uit Wijk en Aalburg een brood-wijnproeverij in de bakkerij.

Daaraan voorafgaand, zijn Gerard Hardeman en ik enkele weken geleden bij elkaar gaan zitten met een 17-tal broden, een 3-tal kazen en nog wat extra lekkernijen zoals bitterkoekjes en boterstaven. Door alle producten te bekijken, te voelen, te ruiken en te proeven zijn we vervolgens tot zeven groepen van producten gekomen die vooral qua smaak voor een belangrijk deel overeen kwamen.

Zo kregen we een opbouw van producten met lichte smaken en structuren naar meer uitgesproken producten met stevige structuren, meer vulling, meer ingrediënten en met meer  uitgesproken smaken. Vervolgens hebben we bij elke groep een bijbehorende wijn uitgezocht.

Het was een heel leerzame ervaring om de invloed op smaak van brood op wijn en andersom zo bewust te ervaren. En het werd een erg leuke proeverij met zeer enthousiaste reacties van de bezoekers. Zeker voor herhaling vatbaar.

 

Hieronder het vooroverleg van enkele weken geleden.

Het vooroverleg enkele weken geleden         

Zaterdagmiddag 10 december 2016, Gerard, Suus en ik zijn er klaar voor!

        

Uiteraard proefden we zelf ook mee.

       

 

Over Biologische Bakkerij Hardeman-Wijk en Aalburg

In 1999 besloten Gerard en Suus Hardeman om over te schakelen naar een 100% biologische bakkerij. Na een voorbereiding van een half jaar zijn ze medio mei 1999 overgeschakeld. Kort daarna, op 13 juli 1999, zijn ze door de Skal gecertificeerd en mochten zij het Biologisch-logo gebruiken op hun producten. Sindsdien staan zij onder voortdurende controle, zodat hun klanten zekerheid hebben dat zij uitsluitend biologische ingrediënten gebruiken. Het bakken van biologisch brood en banket, vraagt veel kennis van het product en inzicht in de receptuur en van de te gebruiken grondstoffen. Inmiddels is er een ruime ervaring en maken zij lekkere en gezonde voeding, die iedereen kan en mag eten. Zo produceren ze al hun grootbrood zonder gebruik te maken van koemelkbestanddelen en ook voor  koemelkvrij kleinbrood en gevuld brood bent u bij hen op het juiste adres. Al hun brood wordt geproduceerd zonder gebruik van E-nummers, oftewel al hun brood is E-nummervrij. In overleg maken ze ook koekjes en gebak zonder koemelkbestanddelen. Suus en Gerard gaan er van uit dat alles mogelijk is, ook al kost hen dat moeite, dat is voor hen dan weer een uitdaging! Tevens maken ze een mooi en vooral lekker  assortiment desembrood. Zoveel mogelijk met biologische ingrediënten uit de omgeving, kleinschalig, lokaal én biologisch, en een kwalitatief hoogstaand product, wat wil je nog meer?

Lees op hun website meer over hun fantastische bakkerij!

 

De Ca Botta-Rosso Verona uit Veneto-Italië bij o.a. desem volkoren en desem tarwe quinoa.

De zoete Karelas-Mavrodaphne uit Griekenland bij o.a. desem appel/kaneel, tarwe volkoren, kersttol.

       

De Seigneurie Peyrat-Pinot Noir uit Frankrijk bij o.a. desem spelt bruin en volkoren, en spelt haver.

De friszoete Tsantali-Muscat of Limnos-Griekenland, bij o.a. bitterkoekjes en boterstaaf.

       

 

 

 

Tags:

Laat een reactie achter

Captcha