Crystallum

Crystallum is een door een familie gerunde en particuliere wijnmakerij in de Walker Bay-regio in Zuid-Afrika. De broers Andrew en Peter-Allan zijn de derde generatie Finlayson-wijnmakers en zonen van de man die pionierde met het maken van Pinot Noir-wijnen in de regio Hemel-en-Aarde. Andrew is een architect van opleiding en Peter-Allan een student filosofie en economie, maar het duurde niet lang voordat de verleiding van wijn effect had, met Andrew aangetrokken door de wijngaarden en Peter-Allan naar de kelder. Het bedrijf werd opgericht in 2007 toen het iets meer dan vierduizend flessen Sauvignon Blanc produceerde. De volgende jaargang zag de introductie van Pinot Noir en Chardonnay en Crystallum produceert nu exclusief deze Bourgondische variëteiten, die de collectie vormen met multi-wijngaardmelanges en single-vineyard-wijnen.

“We streven ernaar een balans te vinden tussen het gebruik van ouderwetse methoden en tradities, terwijl we in harmonie blijven met de wijngaarden waar we ons fruit vandaan halen. Deze filosofie wordt gevolgd in de kelder, waar we koesteren wat van de wijnstokken komt in plaats van het fruit te manipuleren om een ​​vooraf bepaald resultaat te bereiken.”, aldus Peter-Allan Finlayson, wijnmaker.

Wijngaarden

We halen ons fruit grotendeels uit de koele, maritieme regio Hemel-en-Aarde, maar wagen iets verder weg als we spannende locaties vinden die onze wijnen complexiteit geven. Wijngaarden in Hemel-en-Aarde staan ​​bekend als toplocaties voor de productie van Chardonnay en Pinot Noir, maar recente vondsten, met name in de regio’s Overberg en Elandskloof, worden steeds indrukwekkender. We zijn onlangs uitgebreid naar wijngaardbezit met het oog op het beschermen van de druivenvoorraad voor de toekomst.

De wijnen

Wij zijn gespecialiseerd in de Bourgondische rassen en werken met de ideale omstandigheden in en rond de Walker Bay regio. Onze benadering van wijnmaken is voorstander van lage interventie, waarbij alleen inheemse gisten worden gebruikt voor fermentatie. Onze Pinot Noirs worden gefermenteerd in kleine roestvrijstalen tanks en gerijpt in Frans eiken gedurende 11-16 maanden voordat ze worden gebotteld. De Chardonnay wordt in hele trossen geperst en gefermenteerd in vat waar de wijn 11 maanden blijft voordat hij wordt gebotteld. Al het fruit wordt met de hand geplukt in kleine kratten.

Telefoon

06 53 59 53 69   

Adres

Nieuwe Hoven 28
4205 BD Gorinchem

0