Costa Lazaridi

Begin van de reis

In 1979 start Costa de eerste systematische, lineaire wijngaard van Drama in Noordoost-Macedonië, Griekenland.
Hieruit volgt in 1986 nog een primeur. Hij bouwt de enige, voor die tijd, moderne wijnmakerij in de wijde regio, waar de druiven van zijn eigen wijngaarden worden gevinifieerd en behoren tot zijn eigen bedrijf “Konstantinos Lazaridis, Winery-Bottleship”. Het gebouw bestaat nog steeds, hoewel het niet meer in gebruik is, maar het is de bedoeling om in de toekomst te gaan functioneren als een museum om ons te herinneren aan het begin van een succesvolle reis.

Filosofie

Innovatie en respect voor de natuur kenmerken alle uitingen. Van de gevarieerde samenstelling van de eerste wijngaarden, die de basis legden voor de renaissance van de wijnbouw in de regio, tot de uitrusting van de wijnmakerij, die stevig in de technologische voorhoede staat, of het karakter van de wijnen, van elke wijngaard en elk jaar.

Visie

Sinds de jaren 70 geloofde Costa er diep in dat zijn regio wijnen van zeer hoge kwaliteit kan produceren, in staat om op het wereldtoneel te staan ​​en Drama in een wijnstad te veranderen. Deze overtuiging werd de visie van het bedrijf, die nog steeds wordt bevestigd door experts en consumenten.

Vanaf het begin

1986

De eerste wijnbouw. De voorbeeldig uitgeruste, volledig te bezoeken wijnmakerij wordt gebouwd in Hadriani, Drama. De eerste flessen van de Amethystos-serie worden uitgebracht, die enthousiast worden ontvangen.

1996

De Château Julia-wijnlijn wordt gecreëerd.

2000

Kapandriti. De wijngaard is aangeplant in Kapandriti, Attica, met een oppervlakte van 200 hectare.

2003

Wonderland. De bouw van de faciliteiten van het Oinotria Land Estate in Kapandriti, Attica, begint.

2011

Het Costas Lazaridi-wijnmuseum wordt geopend op het landgoed Oinotria Gi, dat tot nu toe de meest uitgebreide poging is om de ontwikkeling van Griekse wijn te presenteren.

2015

Het nieuwe wijnassortiment Domaine Costa Lazaridi wordt gecreëerd.

De toekomst

De volgende generatie van de familie Lazaridis is nu toegetreden tot het management van het bedrijf. Gerasimos en Giorgos, de tweelingzonen van Kostas en Iulia Lazaridis, letterlijk opgegroeid in de wijngaard en de wijnmakerij, zijn de veiligste garantie voor de voortzetting van de succesvolle koers van het landgoed.

Het museum

De rondleiding duurt een uur in een ruimte van meer dan 1.500 m² op twee niveaus. De talrijke presentaties die beginnen vanaf de 17e eeuw worden omlijst door moderne audiovisuele media en bieden de bezoeker een compleet beeld van de wijngeschiedenis van Griekenland, de teelt van de wijnstok en het productieproces van de wijn.

 

De wijnen

Van beide domeinen van Costa Lazaridi zijn wijnen verkrijgbaar in de webshop en uitbreiding volgt.

Telefoon

06 53 59 53 69   

Adres

Nieuwe Hoven 28
4205 BD Gorinchem

0