Azul

Azul Portugal is bedacht met het doel om één merk te creëren dat de belangrijkste wijnregio’s van Portugal omvat, waarbij kwaliteit de vlag is. Het merkimago is zorgvuldig gekozen om aantrekkelijk te zijn voor alle leeftijdsgroepen met een hogere wijnconsumptie. De kleur van elk Azul Portugal-label symboliseert de regio zelf en is bedoeld om het verschil tussen de regio’s en hun bijzonderheden te laten zien. De Azul-wijnen worden geproduceerd bij Lua Cheia door wijnmaker Fransisco Baptista. Azul Portugal stelt de reiziger in staat om de diverse wijngebieden van het land te verkennen. 

Het is een fascinerende reis door individuele terroirs, inheemse druivensoorten, unieke wijnsensaties, waarbij alleen de beste wijnmakers van het land worden gebruikt om deze individuele stijlen tot uitdrukking te brengen.

Portugal is een prachtig wijnland met veel authentieke druivensoorten. Port, een versterkte wijn, mag gemaakt worden van wel 48 verschillende druivensoorten. Totaal vind je in Portugal meer dan 250 verschillende druivensoorten, waarvan witte, rosé en rode wijnen worden gemaakt, zowel stille als mousserende wijnen.

Wijnmaker

De wijnen van Azul in het assortiment van AlbertsTaste, komen uit Tejo en Douro en zijn gemaakt door Francisco Baptista behaalde in 1994 een graad in landbouw- en voedingstechniek en in 1999 een graad in oenologie aan de Universiteit van Tras-os-Montes en Alto Douro. Sinds 1994 is hij oenoloog/wijnmaker bij verschillende nationale producenten, waaronder Sogrape, Quinta da Perdiz, Quinta de Vila Maior. Momenteel treedt hij op als Consultant Winemaker voor verschillende wijnhuizen in de Douro. Francisco Baptista is ook een van de stichtende leden van Lua Cheia en produceert wijnen in de regio’s Douro, Vinho Verde, Alentejo en Dão.

Telefoon

06 53 59 53 69   

Adres

Nieuwe Hoven 28
4205 BD Gorinchem

0