Avelino Vegas

Avelino Vegas, Rueda-Spanje, werd opgericht in 1950 door Avelino Vegas in het Segovia-dorp Santiuste de San Juan Bautista. De wijnmakerij begon met het produceren van wijnen met druiven uit de omgeving. Momenteel zijn verschillende leden van de derde generatie opgenomen in het management van het bedrijf. Cristina Vegas, de kleindochter van de oprichter (biotechnoloog en houder van het nationale diploma in oenologie van de universiteit van Bordeaux) is verantwoordelijk voor het oenologische beheer.

100 jaar

Avelino Vegas viert de honderdste verjaardag van de oprichter en onthult een sculptuur van Cristóbal Gabarrón
5 september 2017, “Corazón en boca” is de spectaculaire beeldengroep gecreëerd door de internationale kunstenaar Cristóbal Gabarrón die hulde brengt aan het honderdjarig bestaan.

De wijnmakerij beheert honderd jaar oude wijngaarden met een lage opbrengst op verschillende unieke locaties. Deze bodems hebben een kalksteen- en zandcomponent in het geval van Ribera del Duero, wat bijdroeg aan een speciaal klimaat en een Tempranillo van buitengewone kwaliteit produceerde. In het geval van de DO Rueda is de zand- en steenachtige grond uitstekend geschikt voor de natuurlijke waterbeheersing van de wijngaard. Thermische sprongen van meer dan 20 graden in de zomer dragen ertoe bij dat de Verdejo van Segovia een ongeëvenaarde uniciteit heeft.

Rueda

Het wijnhuis is gelegen in Santiuste de San Juan Bautista, het gebied van de DO Rueda dat behoort tot de provincie Segovia, waar de Verdejo-druif al eeuwen wordt verbouwd en waar hij een uniek karakter vertoont. Een prachtige sculpturale set gemaakt door de kunstenaar Cristóbal Gabarrón ter herdenking van het eeuwfeest van de oprichter Avelino Vegas, verwelkomt ons bij de ingang.

Telefoon

06 53 59 53 69   

Adres

Nieuwe Hoven 28
4205 BD Gorinchem

0