Wine Art Estate

Wine Art Estate is gelegen in het hart van de Drama-wijnstreek in het noordoosten van Macedonië, Griekenland. Een regio met rustige valleien, uitzonderlijke microklimaten en rijke bodem die het karakter van de wijnen hier vormen. “We zijn geïnspireerd door onze liefde voor de wijnstok, het prachtige landschap en we zijn gezegend met een uniek terroir dat ons wijnen van grote elegantie geeft”.

Geschiedenis

Het verhaal begint wanneer Yiannis Papadopoulos, een civiel ingenieur van beroep, besluit de wijn te maken die hij graag drinkt. Van de rol van wijnliefhebber veranderde hij in de rol van wijnmaker. Eerst in 1993 blaast hij een familiewijngaard nieuw leven in en bouwt hij een sobere faciliteit die het wijnbereidingsproces zou huisvesten in Mikrochori, Drama. Er wordt een ondergrondse kelder gebouwd voor de veroudering van de eerste jaargang en de daaropvolgende jaren. De eerste experimentele wijnen worden uitgebracht met de bijdrage van oenologen en tonen een enorm potentieel. Enkele jaren later sluit zijn vriend en collega-wijnliefhebber Yiannis Kalaitzidis, architect en ingenieur, zich aan bij het partnerschap. In navolging van de trends van die tijd en de nadruk op Bordeaux-wijnen, waren de eerste variëteiten die werden geplant internationaal, waaronder Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Syrah, gevolgd door een veeleisende selectie van Griekse variëteiten zoals Assyrtiko, Malagousia, Agiorgitiko en Xinomavro.

Akis Papadopoulos

In 2009 keert Akis Papadopoulos terug van zijn studie in Bordeaux en neemt hij de functie van Chief Oenologist over van zijn vader Yiannis.

Iralklis Topalidis

Iralklis Topalidis voegt zich bij het team als wijnbouwer, die de wijnstokken verzorgt en beoordeelt, met de nadruk op het belang van de wijngaard bij het maken van kwaliteitswijnen. Na jaren van onderzoek en experimenten en enthousiaste reacties van consumenten, handel en pers in vele landen over de hele wereld, is Wine Art Estate nog steeds toegewijd aan kwaliteit en aan een wijnmaakfilosofie die harmonie en balans respecteert.

Filosofie

Geweldige wijnen beginnen in de wijngaard en worden verbouwd door degenen die zich aanpassen, luisteren naar de natuur en respect hebben voor de energie van het land. We blijven ons inzetten voor het behoud van duurzame wijnbouw, het produceren van wijnen van hoge kwaliteit zonder compromissen en het behoud van de natuur voor toekomstige generaties. Onze ervaring omvat drie decennia in het maken van wijn en gedurende deze tijd hebben we een intieme benadering van blok voor blok aangenomen. We blijven gefocust op onze kernovertuiging, dat de beste wijnen het resultaat zijn van de verbinding tussen natuur en mens.

Telefoon

06 53 59 53 69   

Adres

Nieuwe Hoven 28
4205 BD Gorinchem

0