Vicente Gandia

Geschiedenis. Vicente Gandia, Valencia-Spanje. Wij zijn een eeuwenoud wijnhuis, wijnbouwers sinds 1885 en met een mediterraan karakter. In het begin hebben we ons uitsluitend toegelegd op de uitwerking en commercialisering/distributie van onze wijnen, toen hadden ze al iets bijzonders. Vanwege het innovatieve karakter dat onze wijnmakerij altijd heeft gekenmerkt en na vele jaren ervaring in de sector van het exporteren van wijnen, wilden we een stap verder gaan en in 1971 waren we de eerste Valenciaanse wijnmakerij die gebottelde wijn op de markt bracht onder ons merk Castillo de Liria , dat bijna vijftig jaar later nog steeds een van onze iconische merken is.

Onze groei zette door en de familie Gandía besloot in 1990 te investeren in het landgoed Hoya de Cadenas. Een oenologisch paradijs gelegen in de Cuevas de Utiel, een idyllische plek die de perfecte eigenschappen verenigt om de beste druiven te verkrijgen en zo wijnen van uitstekende kwaliteit te kunnen produceren op hetzelfde terrein. Dit betekende een grote sprong in kwaliteit voor onze wijnen en sindsdien is het zoeken naar uitmuntendheid het belangrijkste kenmerk van onze wijnmakerij.

Heden

Het wijnhuis wordt momenteel gerund door de 4e generatie van de familie Gandía. We blijven trouw aan onze fundamentele waarden en dragen bij aan de vooruitgang en het welzijn van de samenleving door te wedden op kwaliteit en innovatie, zonder onze wijntraditie te vergeten waarvan we erfgenamen zijn. De mediterrane houding is aanwezig in onze manier om wijnbouw te begrijpen en is ons kenmerk om onze oenologische cultuur over de hele wereld te verspreiden. We maken wijnen van verschillende oorsprongsbenamingen, onze teelt is duurzaam en we creëren moderne en elegante wijnen en beschermen en ontwikkelen inheemse variëteiten.   Wij beschikken over de modernste en meest geavanceerde technologie die het mogelijk maakt om op ambachtelijke wijze met maximale garanties uit te werken, wat bijdraagt ​​aan energiebesparing en zorg voor het milieu.

Triomf

Tegenwoordig zijn we aanwezig in 90 landen op 5 continenten, we zijn de grootste wijnmakerij in de Valenciaanse gemeenschap. Bovendien werden we in 2014 bekroond als de beste Spaanse wijnmakerij door de prestigieuze internationale competitie AWC Vienna. Datzelfde jaar nam de World Association of Wine and Spirits Writers and Journalists ons op in de ranglijst van de 50 beste wijnhuizen ter wereld. In 2018 heeft de European Council of Enogastronomical Brotherhoods (CEUCO) de prijs “Aurum Europa Excellente” toegekend aan Vicente Gandía als “Best European Winery”.

Telefoon

06 53 59 53 69   

Adres

Nieuwe Hoven 28
4205 BD Gorinchem

0