Sandrone

Sandrone, Piemonte-Italië. “Le Garagiste, ons verhaal begon in de jaren ’70 in onze familiegarage en is sindsdien met hart, toewijding en veel tegenwoordigheid van geest naar voren gebracht. Uit de simpele dingen werd de filosofie van Sandrone geboren. Vandaag evenveel als gisteren, maar met sterkere en stevige wortels blijven we ons werk goed doen”. Luciano Sandrone is sinds de eerste oogst in 1978 tot grote hoogte gestegen. Zijn wijnen uit het topsegment behoren tot een select gezelschap van flessen waar jaarlijks om gevochten wordt. Maar ook in de prijsklasse daaronder maakt hij wijnen van hoog niveau. Zacht en geurig; NoordwestItalië op z’n best.

Filosofie

Sinds het eerste begin van zijn verhaal heeft Luciano Sandrone altijd een duidelijke kwaliteitsfilosofie voor ogen gehad, die altijd volledig werd gedeeld met zijn vrouw Mariuccia, zijn broer Luca en zijn dochter Barbara. Jaar na jaar wordt deze filosofie verfijnd.

Wijn

Voor ons is de kwaliteit van elke wijn een uitdaging, om tot volle tevredenheid van iedereen te spelen. Wij accepteren geen halve maatregelen en zijn het er ook niet mee eens. We weten zeker dat elke wijn in elke jaargang zijn eigen variabelen heeft die voor of tegen ons kunnen spelen. Wij weten hoe en zijn niet bang om dit risico te nemen. Elk jaar zetten we ons volledig in om de wijnen persoonlijkheid te geven, ze te laten groeien in hun identiteit en om hun karakterisering te vragen. We houden ons niet alleen aan de algemene regels. Dat zijn de basisregels, die niet helemaal voldoen aan onze verwachtingen. Elke wijn moet geweldig, uniek en tijdsbestendig zijn.

Wijnstok

De wijnstok is voor ons heel bijzonder, zuinig en tolerant. Hij houdt niet van te veel, overvoed land, overdreven werk, overmatige wind en het uitbundige vocht. Tegelijkertijd weet het zich te verdedigen tegen kou en hitte en het gebrek aan water, waardoor zijn productieactiviteiten worden beperkt. Hij houdt van zijn wijnmaker die hem begunstigt en verzorgt in zijn vegetatieve cyclus. We kennen elke wijnstok goed en juist daarom begeleiden we hem jaar na jaar zorgvuldig in zijn groei en het veranderen van kleding met het verstrijken van de seizoenen. In ruil daarvoor hebben we zijn dankbaarheid, zijn trossen en in onze doelen zijn vertrouwen.

Druivenoogst

In onze gedachten en plannen is de oogst het hoogtepunt van de vintage. Het is de synthese van wat er is gebeurd en wat we in de wijngaard hebben gedaan. Het is dan ook de meest strategische productiefase, om met vastberadenheid en gevoeligheid geconfronteerd te worden. Handmatige vaardigheid en beroep spelen een rol: omdat oogsten de eerste handmatige handeling is bij het plukken van druiven, maar het is ook de selectieve benadering van de wijze man om het juiste moment voor de oogst te kiezen, de trossen te selecteren en de beste te bevoordelen door minder rijpe druiven opzij te zetten degenen. Als een finishlijn werd gehoopt in de wijngaard, is dit in de kelder het startpunt voor productieve resultaten op basis van de kwaliteit en de oorsprong.

Wijngaarden

In Piemonte en in onze wijngaarden vindt de wijnstok zijn thuis. Het is de meester van tijd en ruimte. In elke wijngaard heeft het zijn ideale omgeving gebouwd en de karakters van de bodem en de lucht gedeeld. We kennen al onze wijngaarden tot in detail. Beetje bij beetje hebben we geleerd hun gedrag te lezen en hun behoeften te interpreteren. Op elk moment staan ​​we klaar om in te grijpen om te begeleiden, te corrigeren en te helpen. In ruil daarvoor komt elk jaar de afhankelijke en essentiële variabele, het weer, die de vegetatie beïnvloedt en de productie beïnvloedt. Het is een speciaal klimaat, dat inderdaad elk jaar anders is, maar altijd trouw aan zijn integrale karakters die het continentaal maken.

De kelder

De kelder is het “huishouden” van de wijn. De onze is een magische en gastvrije plek, waar ruimtes, containers en apparatuur zijn ontworpen om geweldige kwaliteit te maken. Hier begint de natuurlijke evolutie opnieuw, van de tros naar de most en naar de wijn, of de druiven nu gevinifieerd worden in de assemblage, of dat elke wijngaard zijn exclusieve pad heeft. Elke wijn kent zijn weg en zijn doel: het is onze taak om hem met gevoeligheid te begeleiden naar het eindresultaat. In de kelder heerst de tijd: je hoeft je niet te haasten of snelkoppelingen te zoeken om de jonge hoekjes te verzachten. Alleen de tijd kan blijvende harmonie geven.

Telefoon

06 53 59 53 69   

Adres

Nieuwe Hoven 28
4205 BD Gorinchem

0