Pieropan

Pieropan, Veneto-Italië. Het was Leonildo, de dorpsdokter die de wijnhandel begon en het familielandgoed kocht en later verbeterde in 1901, genaamd “Calvarino”. De zonen Gustavo en Fausto zetten het bedrijf van hun vader voort met toewijding en vooruitziendheid. In 1966 bracht zijn neef Leonildo, de enige telg uit een grote familie, na zijn studies oenologie en wijnbouw aan de school van Conegliano te hebben voltooid, ingrijpende veranderingen teweeg. Hij verwerft nieuwe wijngaarden in de meest geschikte gebieden van de Soavese wijnbouw, in de kelder voegt hij nieuwe technologieën toe, experimenteert en vergelijkt hij zichzelf met andere wijnbouwgebieden van de wereld, die hij met nieuwsgierigheid verkende tijdens zijn vele reizen.

Samen met zijn vrouw Teresita deelt hij de liefde voor het land en de waarde van traditie, om met vasthoudendheid te bewaren en door te geven aan nieuwe generaties. In een paar jaar tijd wordt Leonildo de beste vertolker van Soave-productie en een referentiepunt voor de nationale en internationale markt. De vierde generatie, vertegenwoordigd door zijn zonen Andrea en Dario, beiden afgestudeerd in wijnbouw en oenologie, gaat na het pijnlijke verlies van hun vader in 2018 verder op het pad dat hij heeft uitgestippeld, in de nieuwe realiteit, ondergedompeld in de wijngaarden.

Palazzo Pullici, in het centrum van het dorp Soave, is al meer dan twee eeuwen het huis van de familie Pieropan. Het gebouw, nu een historische herinnering, dateert uit de 15e eeuw. De façade is significant, met een voorbeeld van hardsteen in het bovenste gedeelte en de stenen kozijnen van de ramen. Op de binnenplaats is er een interessante externe trap die verdiepingen verbindt, die te vinden is in veel gebouwen in Verona en Venetië, om te worden verbonden met pakhuizen.

Soave La Rocca

Klassieke Soaves van het allerhoogste niveau. Leonildo Pieropan wordt gezien als de godfather van Soave. De wijnen worden gemaakt van de druiven Garganega en Trebbiano uit de heuvels rond de stad Soave. De speciale cuvée La Rocca, gemaakt van laat geplukte druiven, krijgt een opvoeding op Frans eikenhout en wint internationaal vele prijzen. De wijngaard La Rocca ligt op de heuvel van de berg Rocchetta, dicht bij het middeleeuwse Scaligero-kasteel van Soave. La Rocca geniet van een bijzonder microklimaat, waardoor een wijn kan worden verkregen met een uniek en niet-reproduceerbaar boeket en smaaktonen, typisch voor een raszuivere wijn. Innovatief, sinds zijn debuut in 1978, heeft het een diepe groef in het gebied gemarkeerd en is het een onbetwist symbool van kwaliteit en traditie geworden

Amarone Vigna Garzon

Amarone is de symbolische wijn van Valpolicella en vormt een spannende uitdaging voor de Pieropan Company. Deze wijn komt voort uit de wens van de familie om te concurreren met het unieke grondgebied van Valpolicella, in Cellore di Illasi. Amarone vervult de droom van een belangrijke, rijke en gestructureerde wijn, maar ook elegant en fijn, een onderscheidend element van de wijnen van het bedrijf Pieropan. Door hun ambitie om rode wijnen te produceren, werden ze uitgedaagd een nieuw project aan te gaan. Na aandachtige studie van regionale druivensoorten en ondergronden in relatie tot de microklimaten, werden er in 1999 wijngaarden en onroerend goed aangekocht in Cellore d’Illasi, gelegen in het Valpolicella en Amarone gebied. Grote investeringen in geld en tijd werden gedaan om grote wijnen te maken met dezelfde complexiteit, rijkdom en elegantie als die we gewend zijn in de Soave. Dit biologisch werkend bedrijf heeft inmiddels een indrukwekkend portfolio dat garant staat voor een wijnontdekkingstocht in Veneto!

Telefoon

06 53 59 53 69   

Adres

Nieuwe Hoven 28
4205 BD Gorinchem

0