Palmer & Co

Champagne Palmer & Co bestaat sinds 1948 en komt voort uit de Société Coopérative des Grands Crus de la Champagne. De oprichters waren zeven wijnmakers uit de buurt Avize met wijngaarden in de Côte des Blancs en de Montagne de Reims die, ieder voor zich, hun eigen flessen maakten en verkochten. Zij waren slimme marketingdenkers avant la lettre want ze verenigden zich om samen een nieuw en aantrekkelijk champagnemerk te creëren dat veel meer kans zou maken op de markt. En natuurlijk ook om door slim te blenden de kwaliteit van hun champagnes te verbeteren.

Champagne Palmer & Co maakt prijswinnende, luxe champagnes van hoge kwaliteit. De Chardonnay, Pinot Meunier en Pinot Noir druivensoorten die daarvoor worden gebruikt, worden geoogst op Grand Cru- en Premier Cru wijngaarden waar zorgvuldig, duurzaam en ecologisch verantwoord wordt gewerkt. In de kelder wordt die oogst jaarlijks gevinifieerd waarbij met succes wordt gestreefd naar wijnen in een heel schone, pure stijl. Daarna volgt een lange sur lie-rijping in een achttien meter diepe krijtkelder.

De keldermeester

“Voor Palmer & Co is het maken van een cuvée net zo goed het werk van de natuur als het werk van de mens. We blenden de verschillende druivensoorten, crus en reservewijnen tot we de perfecte balans hebben bereikt.“ Xavier Berdin. De keldermeester en zijn 4 oenologen zijn bewakers van de Palmer & Co-stijl en waken hartstochtelijk over de wijnen van gisteren, vandaag en morgen met niet-aflatende waakzaamheid.

De reserve wijnen

Geselecteerd vanwege hun structuur en geschiktheid voor veroudering, vormen de reservewijnen de ruggengraat van   de niet-vintage cuvées van Palmer & Co. Ze geven de melanges rijkdom en diepte en zorgen ervoor dat de Palmer & Co-stijl consistent blijft.

Langdurige veroudering

De kwaliteit van Palmer & Co is in de eerste plaats gebaseerd op tijd, een essentieel ingrediënt van de huisstijl. Onze champagnes blijven jarenlang in contact met hun gistbezinksel. De langzame veroudering op hun droesem geeft de Palmer & Co-wijnen hun karakteristieke verfijning en aromatische complexiteit. Onze niet-vintage cuvées rijpen minimaal drie jaar, terwijl de vintage cuvées zes tot acht jaar rijpen en onze grootste flessen tien jaar of meer.

Grote flessen

Jerobeam, Methusalem, Nebukadnezar… suggestieve namen voor imposante flessen die de champagne een eeuwige jeugd geven als de bubbels zelf in deze fantastische flessen worden geproduceerd. Alleen een rijpingsproces van meer dan tien jaar in onze kelders zal hen in staat stellen om volledige rijpheid te bereiken, een uitzonderlijke savoir-faire die aanleiding geeft tot onnavolgbare meesterwerken.

Telefoon

06 53 59 53 69   

Adres

Nieuwe Hoven 28
4205 BD Gorinchem

0