Nico Lazaridi

Genesis van liefde, geboorte van wijn. Liefde voor geschiedenis en kunst, passie voor wijn. De sterke motivaties die Nikos Lazaridis ertoe brachten een van de toonaangevende wijnmakerijen in Griekenland te creëren. Hij, een succesvolle ondernemer op het gebied van marmer, verborg nooit zijn liefde voor het gebied van wijn, een liefde die uitgroeide tot een zakelijke activiteit. Zijn reis naar de magische wereld van wijn duurde meer dan twee decennia en leidde hem in 1987 tot de oprichting van de Nico Lazaridi Winery in het veelbelovende gebied Oost-Macedonië en meer specifiek in de prefectuur Drama. Zijn familie blijft de enige aandeelhouder van deze eerste wijnmakerij, opgericht in Drama.

Geschiedenis

Op zoek naar de plaats waar hij de nieuwe wijngaarden zal planten, koos hij het gebied van de Agora, vanwege de ideale ligging, de unieke morfologie en de opmerkelijke wijnbouwtraditie. In 1997 werd de wijnmakerij Château Lazaridi gebouwd op een strategisch punt, met uitzicht op de hele vlakte en het imposante volume van de berg Paggaio.

Nico Lazaridi Winery gaf een andere dimensie aan de wereld van Griekse wijn en leidde de weg naar een combinatie van alle zintuigen en het creëren van een complete ervaring. Binnen in de wijnmakerij werd de beroemde “Magic Mountain Gallery” gecreëerd, waar de werken van alle artiesten te zien zijn die de labels van het iconische merk hebben gemaakt. Maar de openbare ruimtes van Château Lazaridi zijn gevuld met kunstwerken: schilderijen en sculpturen, in een eeuwige dialoog tussen wijn, penseel en beitel. Deze keuzes leidden het bedrijf al snel tot topresultaten en mooie producten en al snel slaagde hij erin het wijn-minnende publiek in Griekenland en in het buitenland voor zich te winnen. Hij stippelde het pad uit op zoek naar perfectie en gaf het stokje door aan de volgende generaties die zijn nalatenschap voortzetten.

De wijnen

Momenteel van dit geweldige wijnhuis slechts 2 wijnen in de webshop, maar uitbreiding volgt snel.

Telefoon

06 53 59 53 69   

Adres

Nieuwe Hoven 28
4205 BD Gorinchem

0