Mare Magnum

Filosofie

Het is tegenwoordig algemeen bekend dat er veel wijnmakerijen over de hele wereld zijn die wijnen van hoge kwaliteit kunnen produceren. Maar hoewel er een goede selectie van kostbare wijnen beschikbaar is, is de grootste vraag naar kwaliteitswijnen tegen redelijke prijzen. Dat is het segment waar Mare Magnum zich op richt.
Het is een samenwerkingsverband tussen de Griek Takis Soldatos en de Italiaan Mario Calzolari. Hun doelstelling is om uitstekende wijnen uit de hele wereld voor een uiterst scherpe prijs aan te kunnen bieden. Zij hebben de afgelopen 30 jaar leidende posities bekleed in de wijnindustrie. Samen hebben zij Mare Magnum gecreëerd, een nieuw wijnbedrijf met productie in verschillende landen en regio’s.

De wijnen

In het assortiment van AlbertsTaste, vind je van hen 3 heerlijke wijnen uit Apulië/Puglia, Italië en 2 heerlijke Griekse wijnen uit Drama, Macedonië.

Italië, Apulië/Puglia

Apulië, ook wel de hak van Italië genoemd, is de op twee na grootste wijnbouwregio van het land. De ligging, het warme en droge klimaat zijn ideaal voor rode wijnen. De druivenrassen die in de regio domineren zijn Primitivo en Negroamaro, terwijl andere rassen zoals Sangiovese, Malvasia Nera en Chardonnay ook wijnen van goede kwaliteit opleveren.

Griekenland, Drama/Macedonië

In het noorden van Griekenland ligt het wijnbouwgebied Macedonië met 7.000 ha wijnbouwgebied, waar veel inheemse en internationale variëteiten worden verbouwd.

Telefoon

06 53 59 53 69   

Adres

Nieuwe Hoven 28
4205 BD Gorinchem

0