La Croix

De familie Delaunay is al meer dan honderd jaar een begrip in de Bourgogne, als producenten en ‘négociant-éleveurs’ (letterlijk: handelaars die de wijnen zelf opvoeden). Catherine en Laurent Delaunay vertegenwoordigen de 4e generatie van hun familie. Als afgestudeerde oenologen richtten ze in 1995 met de steun van hun familie een eigen handelsbedrijf, Badet Clément & Cie op, naar de naam van een door hun grootvader in 1932 overgenomen klein wijnhuis. Hun oorspronkelijke doel was het overbrengen van hun kennis in de Zuid-Franse regio Languedoc en daar de familietraditie voort te zetten van het uitzoeken en opvoeden van speciale cuvées met een duidelijk streekgebonden karakter.

Inmiddels is hun bedrijf flink uit haar jasje gegroeid en de doelstelling is met de tijd meegegaan. Badet Clément & Cie zijn nu ‘créateurs de vins de marque’ (merkwijn ontwerpers), gespecialiseerd in het creëren van Franse, kwalitatief hoogwaardige merkwijnen voor de internationale markten.

Het bedrijf is gevestigd in Bourgondië en heeft zijn hoofdkantoor in Nuits-Saint-Georges. Het bedrijf beheert de productie op zijn verschillende locaties, voornamelijk in de Languedoc en Bourgondië: een wijnmakerij en een rijpingskelder in Marseillette, een wijnmakerij (Aude), een kelder en een mengfaciliteit in Monze (Corbières), druivenproductie en vinificatie op Domaine du Trésor in Ouveillan (Aude), druivenproductie op Domaine de la Métairie d’Alon in Limoux (Aude), een wijnmakerij en rijpingskelder in L’Etang-Vergy (Côte d’Or).

De La Croix-serie bestaat uit een 5-tal uitstekende mono-cépagewijnen (=gemaakt van één druivensoort) met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De witte variaties betreffen Sauvignon Blanc, Chardonnay en Viognier. De rosé-variant is gemaakt van de Cinsault-druif en de rode variant van de Merlot-druif.

Telefoon

06 53 59 53 69   

Adres

Nieuwe Hoven 28
4205 BD Gorinchem

0