Gorgo

Gorgo, Veneto-Italië. Roberta Bricolo staat momenteel aan het roer van het familiebedrijf, opgericht door haar ouders Alberta en Roberto in 1975. Sinds de vroegste dagen is het gewijd aan de productie van de klassieke wijnen van deze prachtige hoek van Veneto, tussen Verona en het Gardameer, de typische producten van deze regio. De kelder maakt deel uit van de geschiedenis van de regio Verona en het pad dat leidde tot de oprichting ervan werpt licht op het leven van mensen die gewend zijn moedige keuzes te maken. Roberta’s ouders keerden de bedrijven van hun respectievelijke families de rug toe om samen de droom van een wijnproductiebedrijf na te streven. Roberto’s moed en verbeeldingskracht werden geëvenaard door Alberta’s elegantie en vastberadenheid, want samen brachten ze vanaf de jaren tachtig hun wijnen naar een waarderend publiek, eerst in de regio Verona en later in bredere internationale fora.

De ondernemingszin en het enthousiasme van de ouders hebben geleid tot belangrijke keuzes in het leven van hun dochter. Opgegroeid op het platteland, na voltooiing van haar klassieke studies in Verona, begon Roberta aan een carrière als advocaat voordat ze merkte dat ze steeds meer droomde van het leven van de wijnmaker, een pad dat ook zij besloot te volgen. Haar passie voor wijn en alles wat daarmee samenhangt, stroomde door haar bloed en beïnvloedde haar persoonlijke keuzes op het gebied van stijl en ethiek.

Biologisch

Dit was Roberta’s visie toen ze het stokje van haar ouders overnam en in 2014 begon met het proces om alle wijngaarden van het bedrijf om te zetten naar de biologische methode, een gebied dat momenteel 53 hectare gecertificeerde wijnstokken omvat. De territoriale identiteit, de verbetering van de variëteiten en de garantie van de gezondheid van de druiven zijn de idealen die het bedrijf inspireren om wijnen te produceren die trouw zijn aan hun oorsprong, maar met een moderne, eclectische aantrekkingskracht. Het landgoed, met zijn jonge en dynamische personeel, kreeg zichtbaarheid en respect in de competitieve oenologische wereld in de regio Verona door wijnen aan te bieden waarvan exquise het onderscheidende kenmerk was.

Filosofie

Voor ons is de keuze voor de biologische methode een model van duurzame ontwikkeling, gebaseerd op de principes van bescherming en verbetering van de hulpbronnen en respect voor het milieu en de gezondheid van de consument. Deze methode vertegenwoordigt en vat onze waarden samen, omdat het een teeltmethode is die het ons mogelijk maakt om de vinificatie rechtstreeks vanuit de wijngaard te plannen, gebaseerd op het geloof in het potentieel van een wijngaard zonder chemicaliën en respect voor de wijnstreek, waarbij elke vorm van forceren, zoals kunstmest en pesticiden die de neiging hebben om de kwantiteit van de productie van de plant te stimuleren ten koste van de kwaliteit en de kostbare relatie tussen het land, de plant en het klimaat te verarmen. Biologische certificering is daarom een ​​garantie voor de consument omdat het volledig uitdrukking geeft aan onze inzet voor de productie van constant gecontroleerde wijnen die bijdragen aan de bescherming van de gezondheid, het grondgebied en duurzame ontwikkeling.

Druivensoorten

We komen hier onder andere druivensoorten tegen als Garganega, Bianca Fernanda, Trebbiano Toscano, Pinot Grigio, Chardonnay, Corvina, Rondinelle, Molinara en Corvinone en allemaal verwerkt in mooie wijnen in zeer stijlvolle uitmonsteringen.

Telefoon

06 53 59 53 69   

Adres

Nieuwe Hoven 28
4205 BD Gorinchem

0