Gabriëlskloof

Gabriëlskloof, Zuid-Afrika, Bot River, is de realisatie van een droom voor de Zuid-Afrikaan Bernhard Heyns, die jarenlang op zoek was naar het unieke stuk land dat, in zijn woorden, hem “ter plaatse zou wortelen”. In 2001 vond hij wat toen een koolzaadboerderij was genaamd ‘Avontuur’ en het kwartje viel. Het was al snel duidelijk dat dit gebied het potentieel had om wijnen van hoge kwaliteit te maken met een onderscheidend karakter, en dat is gebleken. Sindsdien is Gabrielskloof eigendom van en wordt gerund door de familie Heyns. De komst van Peter-Allan Finlayson als keldermeester in 2014 heeft een nieuw en opwindend tijdperk ingeluid voor de boerderij, met name met de Landscape Series en Projects Range, wijnen waarvan de laatste jaren routinematig te zien waren in de prijs van critici.

Filosofie

De visie van Gabriëlskloof is om heerlijke wijnen te produceren die de complexiteit, rijkdom en diversiteit van ons unieke terroir weerspiegelen. We streven ernaar om dit op de meest milieuvriendelijke manier te doen, waarbij we te allen tijde respect tonen voor de biodiversiteit in onze regio. Onze bodems laten geen hoge opbrengsten toe en alle wijngaarden op het terrein zijn vanaf de eerste dag met de grootste zorg onderhouden. Al het werk in de wijngaard wordt met de hand gedaan en duurzaamheid heeft voorrang bij elke beslissing die in de wijngaard wordt genomen, zoals blijkt uit onze status als Biodiversiteits- en Wijnkampioen.

Wijngaard

Gabriëlskloof ligt op een verhoging in de Botrivier-vallei tussen twee bergketens; het Houwhoek-gebergte in het noorden en het Babylonstoren-gebergte in het zuiden. De boerderij ligt hemelsbreed 15 km van de Atlantische oceaan bij Hawston, en de wijngaarden profiteren van de verkoelende zeebries. In totaal zijn er 12 druivensoorten aangeplant op het terrein op verschillende bodems. Van de hoogstgelegen en meest winderige blokken rond de wijnmakerij zelf waar we de Sauvignon Blanc verbouwen tot de rotsachtige, laagstproductieve wijnstokken op de noordhelling die onze Syrah op zandsteen leveren.

De wijnen

We hebben drie assortimenten die deel uitmaken van ons wijnportfolio, die gezamenlijk laten zien waartoe ons unieke terroir in staat is als het duurzaam wordt gekweekt en wordt gecombineerd met veeleisende wijnbereiding. De Gabriëlskloof Range-wijnen richten zich op de wijngaarden van het landgoed en zijn toegankelijk bij vrijgave, de Landscape Series toont onze topwijngaarden samen met enkele van de beste oude wijnstokken van Zuid-Afrika, terwijl de Projects Range ons de ruimte geeft om te experimenteren met alternatieve fermentatie- en verouderingsmethoden.

Telefoon

06 53 59 53 69   

Adres

Nieuwe Hoven 28
4205 BD Gorinchem

0