Ferreirinha

Casa Ferreirinha, Douro, Portugal, is het Douro-merk bij uitstek. De geschiedenis van Casa Ferreirinha is onlosmakelijk verbonden met een bijzondere vrouw: Dona Antónia Adelaide Ferreira. Hoewel van kleine gestalte en gereserveerd van nature, was Dona Antónia charismatisch, visionair en ondernemend. Zij creëerde nieuwe uitgestrekte wijngaarden, verhoogde en verbeterde de voorraden oude wijnen van het bedrijf en droeg bij aan het verbeteren van het zware leven van lokale boerenfamilies door scholen, kinderdagverblijven en ziekenhuizen op te richten. De genegenheid van de bevolking was zo groot dat ze haar liefkozend “Ferreirinha” noemden.

Het portfolio van Casa Ferreirinha weerspiegelt een grondige kennis van de Douro-regio, het vermogen om te groeien en de beste beschikbare druiven te verkrijgen, de ervaring om de meest geschikte oenologische methoden te selecteren. Ze maken al eeuwenlang unieke wijnen, vol adel en traditie. Wijnen als deze worden niet zomaar gemaakt. Een verhaal als dit kan niet worden uitgewist of vervalst. Wijn is tijd. Eeuwen om te leren. Decennia oud worden. Eeuwigheid om nooit te vergeten. Casa Ferreirinha en zijn wijnen staan ​​synoniem voor tijd en kunst. Dit is het geval sinds de oprichting, in de 18e eeuw, door José Ferreira, die de formule zag verfijnd door zijn nakomelingen, vooral door zijn kleindochter Dona Antónia Adelaide Ferreira.

Door toedoen van Dona Antónia, die twee keer aan het hoofd stond van een groot bedrijf, werd Ferreira bewonderenswaardig geconsolideerd. Haar ondernemersgeest leerde haar te voorzien, te beslissen, te creëren, te onderwijzen en lief te hebben, wat haar tot een figuur van grote projectie en charisma maakte. Met de dood van Dona Antónia werd het bedrijf een naamloze vennootschap en begon een nieuwe fase van aanpassing aan de evolutie van de markt, waarbij echter de wortels van kwaliteit werden behouden die werden verkregen door een uniek erfgoed van zijn boerderijen in de Douro, ondersteund door de beste oenologische methoden, wijnen van topkwaliteit presenteren onder een sterk merk.

Door de overname van het emblematische bedrijf AA Ferreira in december 1987, versterkte Sogrape niet alleen zijn portfolio met de meest prestigieuze merken van Douro-wijnen, maar integreerde het ook een waardevol historisch en cultureel erfgoed dat het wist te respecteren en te behouden, zonder dat het bedrijf ervan werd weerhouden de opening tot innovatie en moderniteit. Deze waarden brachten Casa Ferreirinha tot op de dag van vandaag en waren fundamenteel voor de voortzetting en creatie van de geweldige wijnen van dit merk, evenals voor de vorming van een uniek erfgoed en een ongeëvenaard historisch archief.

De diepgaande kennis van de Douro Superior, de klimaat- en bodemkenmerken en de zorgvuldige selectie van de te gebruiken druivenrassen werden medebepalend voor de strategie van het bedrijf. Deze strategie, ondersteund door 250 jaar ervaring in de afgebakende Douro-regio, leidde ertoe dat Casa Ferreirinha in 1978 Quinta da Leda kocht, gelegen in Almendra, Vila nova de Foz Côa, waarvan de ultramoderne wijnmakerij zou worden voltooid door Sogrape in 2001.

De wijnen

We treffen hier de bekende Portugese druivensoorten aan als Tinta Roriz, Tinta Barroca, Touriga Franca, Touriga Nacional maar ook Tempranillo. Wijnmaker en oenoloog Luis Sottomayor, maakt er heel mooie wijnen van.

Telefoon

06 53 59 53 69   

Adres

Nieuwe Hoven 28
4205 BD Gorinchem

0