El Coto

El Coto de Rioja, Spanje, is een relatief jong (1970) maar zeer succesvol bedrijf. De wijnmakerij in Oyón, even ten noorden van Logroño, is indrukwekkend door haar schaalgrootte en efficiency, in combinatie met eeuwenoude tradities. Daarnaast beschikt El Coto over ruim 700 hectare eigen wijngaarden verdeeld over 7 verschillende locaties waardoor men in staat is om een optimale diversiteit aan druivenaanbod te krijgen. Het wijngaardbeheer wordt wetenschappelijk begeleid waardoor er onder alle omstandigheden druiven van de hoogst mogelijke kwaliteit geproduceerd kunnen worden. Voor de lagering van de rode wijnen maakt El Coto gebruik van 72.000 eikenhouten vaten. Dit is in Rioja en zelfs in de wereld uniek te noemen. Het resultaat van al deze inspanningen heeft ervoor gezorgd dat El Coto wijnen produceert met een uitzonderlijke goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Zo zijn zij in korte tijd uitgegroeid tot een van de toonaangevende huizen van de streek. Als voorbeeld is El Coto Crianza de meest verkochte Rioja Crianza in Spanje en is de El Coto blanco zelfs de meest verkochte witte Rioja in de hele wereld!

Wijnmakerij

Aandacht voor elk detail. Een geordende setting in een perfecte mix. Elk proces in de ontwikkeling van de wijn wordt met de grootste zorg uitgevoerd. Daarom is El Coto de Rioja georganiseerd alsof het twaalf kleine wijnhuizen zijn. Elk met de optimale omstandigheden voor zijn werk, waarbij elk onderdeel van het proces onafhankelijk wordt afgehandeld. De vinificatie vindt plaats in kleine tanks van maximaal 50.000 liter en al onze rode wijnen rijpen in eikenhouten vaten, die jaarlijks worden vervangen. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat het werk in de wijngaard de resultaten oplevert die we echt willen. De grootsheid van de dingen zit in de kleine details. De kleine details zijn de essentie van El Coto de Rioja.

Gravure

Een beeld voor de geschiedenis, een handgemaakte gravure. We hebben alle liefde en alle moeite die wij in de ontwikkeling van onze wijn gestoken hebben, overgebracht naar het beeld dat we willen uitstralen. De basis van onze nieuwe labels is een handgemaakte gravure met details die rechtstreeks verband houden met onze geschiedenis. Het is veel meer dan een symbool.

De basis van onze nieuwe labels is een natuurlijk vignet met iconische elementen voor El Coto de Rioja. De gravure omvat het hert dat bezoekers ontvangt bij de ingang van de wijnmakerij of het klooster van Imaz, emblematische en historische elementen die nu ook deel uitmaken van onze presentaties. Elk van de merken van El Coto de Rioja weerspiegelt een deel van de originele gravure. Dit zorgt voor een vergelijking met ons eigen traject dat is ontwikkeld door inspanning en wilskracht te combineren om een ​​perfecte werkstructuur te verkrijgen. De uitzondering is Coto Real, onze meest exclusieve wijn, waarvan het etiket een volledige reproductie is van het originele werk.

Telefoon

06 53 59 53 69   

Adres

Nieuwe Hoven 28
4205 BD Gorinchem

0