AlbertsTaste
Uw winkelwagen is leeg!
Cantina Gorgo, rood, Valpolicella Ripasso Classico Superiore

Cantina Gorgo-Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2016 Italië-Veneto

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
€ 19,95
Excl. BTW: € 16,49
Aantal:
-
+
Wijnhuis: Gorgo-Veneto, Italië
Wijn: Cantina Gorgo, Valpolicella Ripasso Classico Superiore

Cantina Gorgo-Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2016 Italië-Veneto

Azienda Agricola Gorgo van Roberto Bricolo is een stereotype van de nieuwe Italiaanse wijnbouw: traditionele, milieuvriendelijke wijnbouw, geen concessie aan de geldende modes, maar kwalitatieve wijnen met een eigen identiteit. De wijngaarden bevinden zich in de "Classico zone", een cluster van kleine valleien met wijnstokken onder een uitstekend klimaat en met vele waterbronnen.

Herkomstbenaming, Valpolicella Classico Superiore D.O.C. – Ripasso

Druivenrassen, Corvina Veronese 40%, Corvinone 40%, Rondinella 20%

Vinificatie

Zachte persing van de druiven,  gevolgd door vergisting onder gecontroleerde temperatuur van 28 C. Maceratie op de schil gedurende 20 dagen om meer kleur en tannines  te verkrijgen. Deze Ripasso wordt gemaakt met Valpolicella wijn van de oogst 2010 voor een 2e vergisting op de druivenschillen. Door het hoge suikergehalte duurt deze 2e vergisting 20 dagen. De langzame en lange fermentatie verrijkt de structuur van de wijn. De wijn neemt nieuwe aroma’s aan uit het contact waardoor het karakter van de wijn verandert. Vervolgens 12 maanden houtrijping op Frans eiken vaten van 20 hectoliter, dan naar stalen vaten overgeheveld en gebotteld.

Smaakimpressie | Serveertemperatuur | Bewaarpotentieel 

Een goed gestructureerde wijn met een goede balans in de mond. In de neus lichte aroma's van rijp en gedroogd fruit, die zich nog verder zullen ontwikkelen tijdens het rijpingsproces van de wijn. Fruitig en intens bouquet met aroma's van kersen, specerijen (peper) en vanille.

Smaaktype, een volle, krachtige en elegante wijn

Serveren, op 17-18 C. Bewaarpotentieel, nu al mooi maar kan nog heel wat jaren mee

Culinair advies

Mooi bij rood vlees, wildgerechten en kaas.