Alpha Estate

Alpha Estate is gelegen in Macedonië in het noordwesten van Griekenland, in de regio Amyndeon, Florina. 

Het werd in 1997 opgericht door de ervaren wijnbouwer Makis Mavridis en de chemicus-oenoloog Angelos Iatridis, die na jarenlange ervaring op verschillende andere domeinen in Griekenland maar ook elders in de wereld, de regio Amyndeon koos om zijn eigen wijnen te gaan maken.

De wijnen

“De menselijke factor is onmisbaar voor de expressie van alle elementen, die voortkomen uit het unieke ecosysteem van de privé-wijngaard van 75 hectare in de productie van onze wijnen. Het belangrijkste kenmerk van ons werk is de ziel van de mensen die elke dag bijdragen aan deze droom. Respect voor de natuur, gecombineerd met hoogwaardige en zeer milieuvriendelijke teeltpraktijken en de typische kenmerken van de geproduceerde wijnen zijn mogelijk met de implementatie van duurzame geïntegreerde wijnbouw- en wijnbereidingspraktijken, gebaseerd op de meest recente internationale normen. Professionele knowhow, ervaring en de inzet van het team, in alle stadia van productie en promotie, zijn noodzakelijke voorwaarden om topwijnen te produceren die het Alpha Estate-label waardig zijn”, aldus Angelos Iatridis.

De wijnbouw

De wijnmakerij bevindt zich in het hart van de wijnbouw. Dat betekent dat het transport van de druiven naar de wijnmakerij tijdens de oogst in de kortst mogelijke tijd gebeurt. Nabijheid, in combinatie met transport in speciale koelkasten en oogsten op de koudste uren van de dag benadrukken het uiterste respect en de bescherming van de organoleptische kenmerken van de wijndruiven. Natuurlijke zwaartekracht, een concept dat wordt toegepast vanaf de start van de wijnmakerij, wordt tijdens het hele wijnbereidingsproces benut, met zo min mogelijk belasting van de ‘grondstof’. Alle bouwmaterialen zijn zeer inactief en neutraal om absoluut neutrale atmosfeerconditiesinde wijnmakerij te garanderen en de kwaliteit van de druif, de most en de wijn te beschermen. Het beheer van de wijnmakerij wordt vereenvoudigd door een volledig geïntegreerd gebouwbeheersysteem toe te passen op alle niveaus, van het wijnmakerijproces tot de machines en mechanische functies, zowel binnen de wijnmakerij als op afstand, vanuit elk deel van de wereld. Een groot deel van de wijnmakerij en zijn ultramoderne machines met de nieuwste beschikbare technologie voor het maken van wijn worden rechtstreeks online gecontroleerd door de leveranciers van deze apparatuur, via modems, om optimale prestaties te garanderen. De geïnstalleerde wijnmakerijapparatuur voldoet aan de filosofie van de wijnmakers: ABSOLUUT RESPECT VOOR HET ECOSYSTEEM, DE WIJNGAARD EN DE WINELOVER.

De wijnkelder

Maar de belangrijkste en grootste ruimte van de wijnmakerij is de ondergrondse kelder die het hele jaar door onder ideale en optimale omstandigheden de eikenhouten vaten huisvest waarin de wijnen rijpen. Er is een speciaal ontworpen pad gecreëerd voor de bezoeker van de wijnmakerij, zodat hij de ondergrondse vatkelder kan bezoeken zonder de rust van de wijnen die in de vaten rijpen te verstoren. Tenslotte bestaat de proefruimte uit het punt waar het ontwerp eindigt en het plezier begint voor Alpha Estate-wijnen. Het proeflokaal wordt gecompleteerd door een thematische presentatieruimte en een winkel, waar niet alleen wijnen maar ook boeken en wijn-gerelateerde artikelen verkrijgbaar zijn. Alle drie in het gebied van de ondergrondse eikenhouten vatenkelder. Een bezoek aan Alpha Estate is dan ook zeer de moeite waard, men zal u zeer gastvrij ontvangen en met trots meer vertellen over dit geweldig mooie en succesvolle domein.

Wijnen van Alpha Estate worden inmiddels internationaal zeer hoog gewaardeerd, worden over de hele wereld geëxporteerd en zijn verkrijgbaar in veel internationale toprestaurants.

Telefoon

06 53 59 53 69   

Adres

Nieuwe Hoven 28
4205 BD Gorinchem

0