Artadi
Wijnbouw
We promoten respectvolle wijnbouw door teeltpraktijken op basis van ecologische en duurzaamheidsconcepten. Met de absolute afwezigheid van meststoffen en synthetische chemische stoffen in onze wijngaarden, helpen we het wijnbouw-ecosysteem levend te houden en wijnen te produceren vol leven. We beschouwen de teeltruimte, het land, als een levend organisme dat afhankelijk is van buiten. De bodem wordt een enorm levend wezen waarin alle planten, insecten, dieren of andere levensvormen deel uitmaken van zijn vitale organen. Ondanks dat we ondergedompeld zijn in een monocultuur, proberen we de rijke genetische diversiteit van de inheemse druivensoorten te behouden als waardevol wijnbouwerfgoed en zo de persoonlijkheid van onze wijnen maximaal te ontwikkelen. We vluchten voor een model van industriële landbouwproductie. We werken aan het behoud van duurzame agro-ecosystemen met ecologische praktijken die het leven en het natuurlijke evenwicht van de wijngaard en zijn omgeving respecteren.
Terroir
De waarde van geweldige wijnen is nauw verbonden met de bodem en zijn mensen. Het “terroir” als wijnbouwproject; respect voor historisch erfgoed, liefde voor de natuur, passie voor goed gedaan en de personalisatie van onze wijnen zijn de redenen waarom we elke dag werken om oprechte wijnen te herontdekken.
Kelder
De wijnen worden gemaakt in de wijngaard en hun geheimen rusten en worden zorgvuldig bewaard in de kelder.
We begrijpen de productie van goede wijn onder de concepten transformatie, evolutie en entropie als levensprocessen. Evenwichtige wijngaardclusters, inheemse gisten, afwezigheid van chemische behandelingen en respect voor de vintage. Vertrouwen dat de wijn in elk vat blijft en dat het rijke erfgoed van onze wijngaarden versterkt.