AlbertsTaste
Uw winkelwagen is leeg!
Laatste reacties
Wij vonden het ook een fantastische middag en geni
Geplaatst door G.en K.E.Hooghwerff
Mooi en leesbaar verhaal. Interessant om te lezen
Geplaatst door Marcel van Vugt
Nieuwste blogs

Mooie wijn recensie in fd.persoonlijk

Geschreven door: albertstst Gepubliceerd in: ROOT Datum: 2017-06-13 Bekeken: 1838 Reacties: 0

Mooie wijn recensie in fd.persoonlijk

Griekse wijn in de hoofdrol.

Culinair journalist, wijnschrijver en vinoloog Hilary Akers, schreef in fd.persoonlijk (Het Financieele Dagblad) van 3 juni 2017 een prachtige recensie over de Griekse witte wijn Kalogeri-Malagouzia van het wijnhuis Domaine Papagiannakos uit Attiki.

Bekijk hier de besproken wijn in de webshop.

Lees hieronder het hele artikel.

Lichte dorstlesser

In Griekenland worden de heerlijkste wijnen gemaakt, en het wordt tijd dat Nederlanders die gaan zien en proeven. Neem de Kalogeri: een frisse, zomerse spring-in-’t-veld.
Al 3000 jaar maken de Grieken wijn. Net als in de Bourgogne kennen ze dus elke steen van iedere wijngaard. En net als in de Bourgogne hebben ze net zo lang druivenrassen geplant tot ze de juiste combinatie van druif, grond en klimaat vonden. De Grieken weten dus precies wat ze doen, maar wij hebben een blinde vlek voor hun wijnen.

Dat gaat veranderen, want die Grieken doen heel spannende dingen. Neem nu het verrassende, inheemse, witte druivenras Malagouzia. In de uitvoering van Domaine Papagiannakos levert dat een wijn op met een uit het glas stuivende, voorjaarsachtige geur. Eerst zijn er bloemen: een mengeling van jasmijn- en abrikoosbloesem en de kleine, witte bloemetjes van de fietspadstruiken die je in mei altijd bedwelmen. Dan is er citroen, er is kruidigheid en een spannende mineraliteit.
Dan komt de vrolijke smaak van sappige druiven (die proef je gek genoeg niet vaak in wijn), van limoen en citroen, en het eind is verrassend droog en mineralig. Deze wijn is tintelend fris, springerig licht en met 12,5% alcohol dorstlessend. Dat is natuurlijk geen overbodige luxe in Attica, waar deze wijn vandaan komt. Attica is het schiereiland waarop ook Athene ligt.
Daar maakt Domaine Papagiannakos, de alom gerespecteerde producent, deze wijn. Op het etiket staat Kalogeri, de naam van de wijngaard. Bij de Malagouzia draait alles om frisheid, dus worden de druiven al vroeg in augustus geplukt en dan als de donder naar de kelder gebracht, geperst en in roestvrijstalen vaten gestopt. Niks houten vaten, die zouden maar afbreuk doen aan het fruit. Drink deze wijn jong, in de zon, als aperitief, of bij een gebakken visje. — Hilary Akers

 

 

Tags:

Laat een reactie achter

Captcha