AlbertsTaste
Uw winkelwagen is leeg!
Laatste reacties
Wij vonden het ook een fantastische middag en geni
Geplaatst door G.en K.E.Hooghwerff
Mooi en leesbaar verhaal. Interessant om te lezen
Geplaatst door Marcel van Vugt
Nieuwste blogs

Gastronomische zondag-lunch bij De Gieser Wildeman met Griekse wijnen

Geschreven door: albertstst Gepubliceerd in: ROOT Datum: 2014-10-09 Bekeken: 4750 Reacties: 1

Normaal gesproken is restaurant De Gieser Wildeman op zondag gesloten, maar traditiegetrouw wijkt men daar zowel in het voorjaar als in het najaar één zondag van af. Er wordt dan een lunch georganiseerd met live muziek en een dansje. En ditmaal een Wijn-Spijs-lunch met alleen Griekse wijnen. Een mooie gelegenheid om de zondagmiddag met goede vrienden en/of familie door te brengen in een losse sfeer, een prachtige ambiance en met prachtige gerechten en wijnen.

 

 

Gastronomische zondaglunch bij De Gieser Wildeman met Griekse wijnen 

Normaal gesproken is restaurant De Gieser Wildeman op zondag gesloten, maar traditiegetrouw wijkt men daar zowel in het voorjaar als in het najaar één zondag van af. Er wordt dan een lunch georganiseerd met live muziek en een dansje. Een mooie gelegenheid om de zondagmiddag met goede vrienden en/of familie door te brengen in een losse sfeer en prachtige ambiance.

Want mooi is het daar in Noordeloos in die prachtig ingerichte herenboerderij gelegen in het groen aan de Giessen. En ook in de zomer op één van de terrassen is het hier goed toeven. Het restaurant is eigendom van SVH-meesterkok René  Tichelaar en SVH-Wijnmeester en patron Danny Dwarswaard en sinds jaren in het bezit van één Michelinster.

Vanuit mijn salesactiviteiten voor importeur Griekse Wijnen uit Barendrecht en vanuit mijn eigen wijnactiviteiten onder AlbertsTaste, was ik deze middag aanwezig om de Griekse wijnen extra toe te lichten en sommelier Jeroen de Ridder te ondersteunen.

 

      
 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Spannend was het, dat de gasten niet van tevoren wisten dat er alleen Griekse wijnen zouden worden geschonken. Bij binnenkomst werd iedereen verwelkomd met een bruisend aperitief, de Amalia Brut van Tselepos Winery van de Pelopponessos en iedereen vond het heerlijk. Pas aan tafel, via het menukaartje, kwam men tot de ontdekking dat er ook bij de gerechten alleen maar Grieks geschonken zou worden en dat riep bij sommige gasten wel even wat vraagtekens op. Want dat er uit Griekenland  fantastisch mooie wijnen komen, is nog niet alom bekend. Maar zelfs de grootste twijfelaars waren snel om, want wat een indruk maakte de Sauvignon Blanc van Alpha Estate bij de amuses en bij het eerste gerecht, één en al verbazing en lof!

En zo ging het de hele middag door, allemaal heel tevreden en enthousiaste gasten die verwend werden met de prachtige en heerlijke gerechten van chef René Tichelaar en zijn team en de mooie wijnen uit Griekenland en dat allemaal uitgeserveerd door de uitstekende en sympathieke zwarte brigade onder leiding van patron Danny Dwarwaard.  Een speciale pluim voor sommelier Jeroen de Ridder, die op vakkundige en enthousiaste wijze de Griekse wijnen presenteerde, want het valt niet mee met al die bijzondere Griekse namen.

                                                                                                                                                     

Wat zat er in het menu deze middag?

 

 

 

 

 

Voorgerecht

Zeebaars, met quinoa, avacado, tomaat en koriander

Daarbij

Alpha Estate-Sauvignon Blanc, uit  Amyndeo, Noordwest-Griekenland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussengerecht 1

Kreeft & Tong, met schorseneer en amandel

Daarbij

Wine Art Estate-Idisma Drios Assyrtiko, uit Drama, Noordoost-Griekenland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussengerecht 2

Kwartel, met witlof, ganzenlever en truffel

Daarbij

Thymiopoulos Vineyards-Xynomavro Young Vines, uit Naoussa, Noordwest-Griekenland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdgerecht

Hert, met cantharellen, cassis, knolselderij en appel

Daarbij

Kir Yianni Estate-Xynomavro/Merlot, uit Naoussa, Noordwest-Griekenland

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert

Gieser Wildemannetjes, met vulling van pistache, merinque en kaneelijs

Daarbij

Karelas Winery-Mavrodaphe reserve, uit Patras, Pelopponessos

 

 

 

Sfeerimpressie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conclusie

Het was een fantastische middag met fijne gasten, mooie gerechten en wijnen en een ongekend vertoon van gastheerschap door het gehele team van de Gieser Wildeman, hulde!

En dank dat de Gieser Wildeman al zolang zo’n  goede ambassadeur is voor Griekse wijnen, het getuigt van modern ondernemerschap, lef en een goede smaak .

Een laatste bedankje is voor allen die hun foto's beschikbaar hebben gesteld.

Ben je als lezer nieuwsgierig geworden of Griekse wijnen echt zo prachtig zijn en wil je dat zelf ook eens ervaren, selecteer dan enkele wijnen in mijn webshop http://albertstaste.nl/wijnen of maak gebruik van het aantrekkelijk geprijsde proefpakket Griekse wijnen http://albertstaste.nl/wijnen&filter=8

Albert van Efferen | AlbertsTaste 

Tags:

Reacties

Geschreven door 2015-05-13 19:21:54 Geplaatst door G.en K.E.Hooghwerff Reacties link
Wij vonden het ook een fantastische middag en genieten nog af en toe van de voortreffelijke wijn. Ook onze Griekse schoondochter.

Laat een reactie achter

Captcha