AlbertsTaste
Uw winkelwagen is leeg!
Laatste reacties
Wij vonden het ook een fantastische middag en geni
Geplaatst door G.en K.E.Hooghwerff
Mooi en leesbaar verhaal. Interessant om te lezen
Geplaatst door Marcel van Vugt
Nieuwste blogs

Wijn-Spijs-diner Griekse wijnen bij Restaurant Avant-Garde Van Groeninge in Eindhoven

Geschreven door: albertstst Gepubliceerd in: ROOT Datum: 2014-09-22 Bekeken: 3085 Reacties: 0

Op woensdagavond  17 september 2014, vond er een zeer geslaagde samenwerking plaats tussen Restaurant Avant-Garde Van Groeninge in het Philips/PSV stadion in Eindhoven, importeur Griekse Wijnen uit Barendrecht en AlbertsTaste,  in de vorm van een wijn-spijs-avond Griekse wijnen.

SVH-Meesterkok Johan van Groeninge, al meer dan 10 jaar onafgebroken in het bezit van 1 Michelinster, stelde speciaal voor deze avond een  4-gangenmenu samen, waarbij sommelier  Alexander van der Voort en ik 4 maal 2 Griekse wijnen uitzochten plus een bruisend Grieks aperitief.                                                                                            

Voor de gasten een mooie gelegenheid  om kennis te maken met dit fraai ingerichte restaurant op deze bijzondere locatie in het Philips/PSV-stadion en met de gastronomische topwijnen uit Griekenland.  En de gasten kwamen. Door het inzetten van de  Avant-Garde Nieuwsbrief, Twitter en Facebook was er ruime belangstelling voor deze niet alledaagse wijn-spijscombinatie met Griekse wijnen.             

                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En gezien de enthousiaste reacties, had niemand spijt van haar of zijn komst. Men was buitengewoon verrast, door de situering van zo’n prachtig en sfeervol toprestaurant in een voetbalstadion, de warme ontvangst, de bijzondere sfeer, de prachtig opgemaakte en heerlijke gerechten, de mooie wijnen uit Griekenland en de zeer attente en deskundige bediening door Chantal Elias Van Groeninge, Roel Jereskes en Alexander van der Voort.

De ontwikkelingen in de Griekse wijnwereld en de wijnen zelf, werden door mij en Martin van der Heiden van Griekse Wijnen geïntroduceerd en toegelicht.

Wat kwam er allemaal voorbij deze avond na de amuses en het bruisende aperitief Amalia Brut van Tselepos Winery van de Pelopponessos?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorgerecht

Langoustine in groene thee, met meloen, longpepper en  luchtige yuzu

Daarbij

1. Argyros Estate-Santorini, Atlantis wit, van de inheemse druiven Assyrtiko-Athiri-Aidani

2. Domaine Gerovassiliou-Epanomi, wit, van de inheemse druiven Assyrtiko-Malagousia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussengerecht

Gekarameliseerde kreeft en dikke schol, met uienmarmelade, karnemelk en geitenkaas

Daarbij

1. Wine Art Estate-Drama, de 6 maanden houtgerijpte Idisma Drios, gemaakt van Assyrtiko

2. Domaine Papagiannakos-Attica, de 6 maanden houtgerijpte Savatiano, van de inheemse druif Savatiano (foto)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

Vanaf veel tafels in het restaurant is er zicht op de open keuken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdgerecht

Boerenduif met maisbereidingen, met snijboon, doperwten en vadouvan

Daarbij

1. Palivou Estate-Nemea, rood, 1 jaar houtgerijpte Agiorgitiko, van de inheemse druif Agiorgitiko

2. Papaioannou Estate-Nemea, de 18 maanden houtgerijpte Papaioannou Old Vines, van Agiorgitiko (foto)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert

Frambozen, karamel, amandelen, met kersensorbet, longpepper en luchtige yuzu

Daarbij

1. Alpha Estate-Amyndeon, 12 maanden houtgerijpte Omega Late Harvest, van Gewurztraminer-Malagouzia

2. Karelas Winery-Patras, 2 jaar houtgerijpte Karelas Mavrodaphe reserve, van de inheemse druif Mavrodaphe

Na het dessert hebben we nog genoten van de koffie en thee met zalige in huis gemaakte friandises en gezellig nagepraat. 

Conclusie

Dat er op deze locatie meer dan uitstekend gekookt wordt was voor niemand een verrassing, maar dat er uit Griekenland van die fantastisch mooie gastronomische wijnen komen die kunnen wedijveren met de rest van de wijnwereld, was voor iedereen wel een verrassing. De gasten/wijnliefhebbers die aanwezig waren hebben er weer een favoriet wijnland bij om uit te kiezen en Griekse Wijnen en ik een heleboel nieuwe ambassadeurs.

Ben je als lezer nieuwsgierig geworden of Griekse wijnen echt zo prachtig zijn en wil je dat zelf ook eens ervaren, selecteer dan enkele wijnen in mijn webshop http://albertstaste.nl/wijnen of maak gebruik van het aantrekkelijk geprijsde Proefpakket Griekse wijnen http://albertstaste.nl/wijnen&filter=8

Iedereen hartelijk dank voor haar of zijn bijdrage aan deze geslaagde avond en een extra bedankje voor AvecChefs.nl en Astrid Schreuders voor het afstaan van hun beeldmateriaal.

 

Albert van Efferen | AlbertsTaste

 

 

Tags:

Laat een reactie achter

Captcha