AlbertsTaste
Uw winkelwagen is leeg!
Stark-Condé-Cabernet Sauvignon Postcard Series

Stark-Condé-Cabernet Sauvignon Postcard Series 2018

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
€ 11,95
Excl. BTW: € 9,88
Aantal:
-
+
Wijnhuis: Stark-Condé-Coastal Region, Zuid-Afrika
Wijn: Stark-Condé-Cabernet Sauvignon Postcard Series

Stark-Condé-Cabernet Sauvignon Postcard Series 2018

 

Naam van de wijn: Cabernet Sauvignon Postcard series

Producent: Stark-Condé

Herkomstbepaling: Coastal, Coastal Region, Zuid-Afrika

Druivenras: Cabernet Sauvignon

Droog, halfvol, geconcentreerd, tamelijk rijp, zacht en met houtopvoeding.

Bewaren: tot 8 jaar na de oogst.

Smaakimpressie

Een alcoholpercentage van 14%. Diep donker robijnrood van kleur. In de neus aroma's van zwarte bessen, pruimen, ceder en grafiet. In het smaakpalet tonen van rijp klein zwart fruit, iets van kaneel en vanille, die gepaard gaan met een afdronk met rijpe tannines en zachte zuren.

Vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst waarbij streng geselecteerd wordt en direct vervoerd naar de vinificatieruimte in Oude Nektar in de Jonkershoek vallei. Na ontsteling en kneusing laat men de druiven de alcoholische gisting ondergaan op roestvrijstalen tanks. Na ongeveer 20 dagen volgt persing en wordt de jonge wijn deels overgestoken op schone rvs-tanks en deel op barriques, voor de malolactische gisting en rijping. Na ruim 12 maanden volgt de assemblage van de wijn en wordt deze na zeer lichte filtering gebotteld.

Wijnbedrijf

Jose Condé is een wijnmaker van uitersten, hij is een van de drie vennoten van het ultra moderne wijnbedrijf MAN Family Wines dat zichzelf ten doel stelde om vanuit een duurzaam perspectief kwaliteitswijnen te maken, en hij is de spil van het zeer traditioneel werkende wijndomein Stark-Condé. In 1997 verhuisde Jose Condé vanuit Amerika naar Zuid Afrika omdat zijn vrouw naar haar geboorteland terug wilde om dicht bij haar familie te kunnen wonen. Van Jose Condé’s plan om daar als grafisch vormgever aan de slag te gaan kwam weinig terecht. Gefascineerd door de wijncultuur in Stellenbosch besloot hij al snel om met de hulp van zijn schoonvader Hans Schroder (eigenaar van Neil Ellis Wines) zelf wijn te gaan maken. Op Hans Schroder’s wijnboerderij Oude Nektar in de Jonkershoek vallei in Stellenbosch kreeg Jose Condé de vrije hand om zijn ideeën ten uitvoer te brengen. En succesvol, want met de eerste vier barriques cabernet sauvignon die Jose Condé in 1998 vinifieerde werd Stark-Condé niet alleen een feit als wijnbedrijf ook kreeg hij met deze eerste wijn meteen van de toongevende Zuid Afrikaanse wijngids Platter de hoogst mogelijke notering van vijf sterren. De eerste van een lange reeks. Zo maakt Jose Condé kleinschalig met Stark-Condé een reeks van wijnen die tot de top van Zuid Afrika behoren. Daarnaast maakt Stark-Condé Wines de Postcard Series, een reeks van "eenvoudiger" mono cépage wijnen (waarvoor slechts een druivensoort wordt gebruikt). De Postcard Series bestaat uit een Sauvignon Blanc, een Cabernet Sauvignon en drie verschillende Pinot Noirs, waarvoor grotendeels elders druiven worden gekocht. De Cabernet Sauvignon Postcard Series van Stark-Condé Wines is afkomstig van aangekochte druiven uit de Bottelary Hills en Jonkershoek Valley in de Stellenbosch regio en Agter-Paarl in de Paarl regio. Regio: De Coastal Region is een grote en de meest bekende wijnregio van Zuid-Afrika, die gelegen is tussen Kaapstad en Kaap de Goede Hoop plus de kuststrook tussen Valsbaai in het zuiden en St. Helena baai in het noordwesten. De Coastal Region is letterlijk de bakermat van de wijncultuur van Zuid-Afrika, hier ligt Constantia het eerste en oudste wijngebied van Zuid-Afrika, daarnaast bestaat de Coastal Region uit beroemde districten als bijvoorbeeld Stellenbosch, Franschhoek, Paarl en Swartland. Het district Stellenbosch dat omgeven is door de Helderberg, Drakensteinberg, Papagaaiberg en Simonsberg, kan gezien worden als het kloppende hart van de Zuid-Afrikaanse wijncultuur, het is na Constantia het oudste district en de stad Stellenbosch heeft als enige een universiteit waar ook de vakken oenologie en wijnbouw gedoceerd worden. Dit dan nog los van de vele kwaliteitswijnen die hier o.a. van de cabernet sauvignon, pinotage, syrah en chenin blanc worden gemaakt, waarbij de beste wijngaarden tegen berghellingen liggen en waarbij zeewind vanuit de Valsbaai voor de hoognodige verkoeling zorgt.

Culinair advies

Barbecue, gegrilde lamsbout, côte de boeuf, stoofpot van wild zwijn, de gerijpte harde kazen als oude Remeker, Comté, Ossau-Iraty en Cantal.

Serveren: 16 tot 18°C.

Glasadvies: Riedel Veritas Cabernet, Riedel Vinum Bordeaux, Riedel Sommeliers Bordeaux Grand Cru