AlbertsTaste
Uw winkelwagen is leeg!
Aanbieding
Matsu-El Picaro, Toro-Spanje
    Matsu-El Picaro, Toro-Spanje Matsu-El Picaro, Toro-Spanje

Matsu-El Picaro, Toro-Spanje

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
€ 9,45
€ 9,95
Excl. BTW: € 7,81
Aantal:
-
+
Wijnhuis: Matsu-Toro, Spanje
Wijn: Matsu-El Picaro, Toro-Spanje

Matsu-El Picaro, Toro-Spanje

Bodega Matsu

Matsu neemt letterlijk een opvallende plaats in binnen het aanbod van Spaanse wijnen. Matsu is een bijzonder wijnproject van de Spaanse wijnmaker Raul Acha die in het wijngebied Toro biodynamische wijnen wilde gaan maken. De inmiddels wereldwijd bekende portretten op de wijnetiketten spreken enorm tot de verbeelding.

Matsu, dat in het Japans ´geduldige balans´ betekent, is geinspireerd op de Japanse traditie van verzorging van de natuur, puurheid, eenvoud en het ontbreken van kunstgrepen in het proces van wijnmaken. Het is ook de balans en verbinding tussen de Oosterse drang naar perfectie en de meest geavanceerde biodynamische technieken van de Westerse wereld, waarmee deze ecologische wijnen worden gemaakt, zonder enig gebruik van synthetische of chemische middelen en procedures.

Alle wijnen worden gemaakt van druiven die groeien in een volledig natuurlijke omgeving.

De Matsu-trilogie van wijnen vertegenwoordigt drie generaties van wijnmakers en is meer dan een wijnhuis of een wijn, het is een modern project van hoogstaande wijnbouw dat exclusieve wijnen voortbrengt.

 

Bezoek ook de Matsu website voor extra informatie en interessante video’s.

 

Er zijn 3 wijnen beschikbaar:

 

Matsu-El Picaro

Gemaakt van 100% Tinta de Toro (Tempranillo).

El Picaro, ´de schelm´, is een jonge rode wijn die 6 maanden houtrijping heeft gehad op Frans eiken.

Zoals de jonge man op het etiket is deze wijn jong, sterk en dapper. De wijn heeft aroma’s  van zwart fruit zoals braambessen en tonen van rood fruit en mineralen. Het is een frisse complexe wijn met een aangename en lange afdronk.  Goede combinatie met rood vlees, gevogelte en pasta's. Nu prima om te drinken.


Matsu-El Recio

Gemaakt van 100% Tinta de Toro (Tempranillo).

El Recio ‘de stoere’ heeft 14 maanden houtrijping gehad op Frans eiken.

Het is een ronde, volle, complexe wijn. Je proeft bosbessen, bramen, mineralen, kruiden en cacao.

De langere houtrijping  geeft vanille in de smaak en zorgt voor aangename tannines en een mooie lange afdronk. Goede combinatie met rood vlees en wild. Nu mooi op dronk, maar kan zeker nog wat jaartjes mee.

 

Matsu-El Viejo

Gemaakt van 100% Tinta de Toro (Tempranillo).

Deze wijn heet niet voor niets El Viejo ‘de oude’. Gemaakt van meer dan 100 jaar oude wijnstokken uit het mooiste deel van de wijngaard in een oplage van slechts 2750 flessen.

En 18 maanden houtrijping op Frans eiken meegekregen.

Complexe, aromatische wijn. Je proeft rijp zwart fruit zoals bosbessen, bramen en zwarte kersen,  mineralen, cacao, cocos, kruiden, drop, een vleugje vanille en prachtige tannines. En dat alles met een geweldige finale. Zeer goede combinatie met wild, rood vlees en schapenvlees.