AlbertsTaste
Uw winkelwagen is leeg!
Aanbieding
Matetic-Corralillo Syrah

Matetic-Corralillo Syrah 2016

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
€ 16,95
€ 17,95
Excl. BTW: € 14,01
Aantal:
-
+
Wijnhuis: Matetic Vineyards-Chili
Wijn: Matetic-Corralillo Syrah

Matetic-Corralillo Syrah 2016

 

Naam van de wijn: Matetic-Corralillo Syrah

Producent: Matetic Vineyards

Herkomstbenaming: San Antonio Valley, Chili

Druivensoort: Syrah

Smaaktype: Medium body, aromatisch met houtrijping

 

Regio – Terroir – Wijnbedrijf:

De familie Matetic [maa-tee-tietsj] verruilde in 1892 Kroatië voor Chili vanwege alle narigheid op de Balkan. Zo nu blijkt was dat een zegening voor de wijnwereld. Na meerdere fruit- en veeteeltbedrijven te hebben opgezet, besloot de inmiddels 4e Chileense generatie ook in de wijnbouw hun passie en enthousiasme te manifesteren. In 1999 zag Viña Matetic het levenslicht. Jorge en Cristian Matetic trokken diverse wijnbouwspecialisten aan om als team in de koele San Antonio en Casablanca Valleien uit overtuiging, op biologisch dynamische manier wijnen te maken. Kort gezegd is dit de meest pure en mens- en natuurvriendelijke vorm van wijnbouw. Door de nabijheid van de oceaan, genieten de valleien van een gematigd microklimaat met een verschil tussen dag- en nachttemperaturen van circa 20 graden gedurende het groeiseizoen. Lichte briesen zorgen voor verkoeling en een goede luchtcirculatie, waardoor fruit optimaal kan rijpen en vochtigheid nauwelijks schimmels en ziektes brengt. Op de arme bodem van graniet en verweerd graniet, rode klei en donkere aarde als toplaag, gedijen de aangeplante druivenrassen bijzonder goed. De beperkte neerslag (zo’n 485 mm per jaar) valt voornamelijk in de wintertijd. Prachtige Chileense wijnen met een knipoog naar de verfijnde producenten in Europa.

Vinificatie:

De druiven worden handmatig geoogst van diverse geselecteerde hellingwijngaarden. Na binnenkomst wordt het fruit nogmaals geselecteerd en gekoeld. Er wordt gebruik gemaakt van open kuipen waar vergisting van zowel hele trossen alsook van ontsteelde druiven plaatsvindt. Zo ontstaan krachtigere en elegantere cuvées om uiteindelijk de meest ideale blend mee te maken. De malolactische gisting vindt plaats op Frans eiken evenals de rijping van 12 maanden. Circa 20% is nieuw eiken, de rest zijn vaten van 1 en 2 rijpingen.

Smaakimpressie / Serveertemperatuur / Bewaarcapaciteit:

Een wijn met wow-factor! Diepe paarsrode kleur en verleidelijke, overdonderende geuren van donker rood fruit van bessen, cassis en kersen, florale tonen en die van leer, cacao en peper. De smaak is intens maar sappig waarin de neus zich spiegelt. Een wijn met rijpe tannine, veel structuur zonder te zwaar te zijn, met bovendien een heel licht ziltige mineraal toon die in combinatie met de frisheid voor een fraaie lengte zorgt.

Drink hem op circa 18 graden binnen 6 jaar na de oogst. Decanteren om wijn en bezinksel te scheiden en/of beluchten op karaf: Voor meer genot is het het best de wijn een kwartier tot half uur van tevoren over te schenken in een karaf.

Culinair advies:

Diverse vleesgerechten, van entrecote tot T-bone, maar ook eendenborst met geroosterde groenten, een Nederlandse hachee met rode kool of lamsracks of lamsbout.

Eervolle vermeldingen:

91 punten Wine Spectator

Gold Medal Decanter

92 Wine Enthousiast