AlbertsTaste
Uw winkelwagen is leeg!
Aanbieding
Corette, Pays d' Oc, wit, Chardonnay

Wit: Corette-Chardonnay, Frankrijk-Pays d' Oc

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
€ 8,75
€ 9,95
Excl. BTW: € 7,23
Aantal:
-
+
Wijnhuis: Corette-Pays d' Oc, Frankrijk
Wijn: Corette, Pays d' Oc, wit, Chardonnay

Wit: Corette-Chardonnay, Frankrijk-Pays d' Oc

Deze serie Corette-wijnen, allen gemaakt van  één enkele druivensoort, staat voor pure, zuivere en (h)eerlijke wijnen voor elke dag; wijnen waarbij de geur- en smaakeigenschappen van de druif goed tot uiting komen. De chique en stijlvolle uitmonstering zorgen op elke tafel voor de juiste beleving.

Herkomstbenaming,  Vin de Pays/IGP d’Oc, Languedoc-Roussillon, Sud de France

Druivenras,Chardonnay 100%

Deze Chardonnay komt grotendeels van hooggelegen (400 meter) wijngaarden gelegen aan de voet van de Cévennes en uit de streek van Limoux. De verschillende grondtypes in deze streek zorgen voor typische accenten. De klei en kalksteen in de omgeving van de Cévennes geven de wijn een frisheid die erg geliefd is. De rijke steenachtige klei op de vlaktes van Béziers zorgt voor rijke en ronde wijnen. En de klei en kalkstenen bodem van de Carcassonne geeft de wijn juist fruitige tonen. Het relatief koele klimaat zorgt voor elegante frisse wijnen.

Vinificatie

Volgens Bourgondisch familierecept wordt 35% van de Chardonnay druiven vergist en opgevoed in eikenhouten vaten. De gisting duurt ongeveer drie weken. Daarna volgt de negen maanden lange opvoeding op hout. De resterende wijn wordt bij 18-20°C in roestvrij stalen tanks vergist voor de pure fruit aroma’s. Voor het bottelen worden beide types wijn (hout en roestvrij staal) samengevoegd.

Smaaktype, fris, mediumvol, elegant en zwoel aromatisch, 35% met houtopvoeding.

Smaakimpressie| Serveertemperatuur| Bewaarcapaciteit

De wijn heeft een prachtige goudgele kleur en geeft geuren af van zowel fris fruit (peren en groene appel) als noten. De smaak is elegant en mondvullend. De aromatische finale bevat subtiele smaken van abrikoos, vanille en eiken.

Serveren op 10-12°C.| Bewaren, binnen 2-3 jaar na de oogst drinken.

Culinair advies

Uitstekende wijn voor het aperitief.

Aan tafel combineert het goed met schelp- en schaaldieren, zeevis, gevogelte, pasta, en rijpe, romige witschimmelkazen.